Τετάρτη



KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΕ


O ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ!!!!!



ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ.


ΑΘΗΝΑ 7/12/08 ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ



------------------------------------------------------------
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ 14/12/2008


Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούν σε κάθε Έλληνα πολίτη τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλεως των Αθηνών αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια μετά τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα γεγονότα που ακολούθησαν εξελίχθηκαν με τέτοια ταχύτητα σαν να ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, αφού ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες αλλά και διεθνή δίκτυα, μετέδιδαν όλες αυτές τις ημέρες τις εικόνες της καταστροφής συνδέοντας αυτές με τις διαμαρτυρίες για το θάνατο του νεαρού Αλέξη και με την παγκόσμια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Εκατοντάδες καταστροφές και λεηλασίες, μια πόλη που έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο που θύμιζε κατοχή και άφθονα χημικά που ακόμα αναπνέουμε είναι η εικόνα των τελευταίων ημερών.
Η μπουρδολογία στα ΜΜΕ δίνει και παίρνει, εισαγγελείς και συνήγοροι υπερασπίσεως, Δον Κιχώτες και νεοσατράπηδες πολιτικοί που έχουν έτοιμες τις λύσεις στο τσεπάκι τους. Όλα αυτά, βέβαια, με το κάλυμμα της κοινωνιολογικής ανάλυσης για τη ζωή των ανήλικων παιδιών μας, που συνεχώς κατρακυλά προς το χειρότερο. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Τα κανάλια της βίας και της παραπληροφόρησης προσπάθησαν να δημιουργήσουν για μια ακόμη φορά μια εκμαυλισμένη ανάλυση των γεγονότων, κάνοντας το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο. Τα ΜΜΕ, που στην ουσία είναι υπεύθυνα για την πνευματική υποβάθμιση της κοινωνίας και τη νέκρωση των κοινωνικών αντανακλαστικών της, παρουσίαζαν τους κουκουλοφόρους- νεοβάνδαλους ως διαδηλωτές και διαμαρτυρόμενους για τον άδικο χαμό του δεκαεξάχρονου Αλέξη, εντάσσοντάς τους ταυτοχρόνως στην «επαναστατημένη νεολαία» που εξεγείρεται, λόγω των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει και τόνιζαν, συνεχώς, ότι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό νομιμοποίησαν την ασύστολη βία των κουκουλοφόρων, κάνοντας τον κόσμο να νομίζει ότι ο τρόμος είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει όλοι να βιώσουμε. Η στάση τους αυτή λειτούργησε και ως παρακίνηση ανήλικων παιδιών να κατέβουν στο δρόμο μόνα τους ή με τους συμμαθητές τους για να διαδηλώσουν, νομίζοντας ότι έτσι θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Οι πολίτες όμως έχουν λογική να καταλάβουν το τί γίνεται, αφού βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και την κατακαημένη χώρα τους να βαράει καμπανάκι διάλυσης. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι διάφορα γραπτά μηνύματα έφταναν στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, παρακινώντας τους να κατέβουν στις διαδηλώσεις. Τέτοια, όμως δυνατότητα έχουν μόνο ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των συνδρομητών και στα οικογενειακά πακέτα, απομονώνοντας τους αριθμούς των νεαρών μελών της οικογένειας. Αυτό είναι άραγε τυχαίο;
Στις καταστροφές, όμως και στις λεηλασίες είχαμε και πολιτική συγκάλυψης, η οποία εκφράστηκε στην πλειοψηφία της από τον ΣΥΡΙΖΑ που συντόνιζε τους νεολαίους στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια. Σε κάθε πορεία και διαδήλωση δεν έλειπαν οι εντάσεις και οι ρίψεις πετρών και μολότοφ εναντίον της αστυνομίας, το κάψιμο κάδων απορριμμάτων και το κλείσιμο κεντρικών αρτηριών. Όλα αυτά, βέβαια από κουκουλοφόρους και μη. Ακόμη την ώρα της κηδείας προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το νεκροταφείο του Π. Φαλήρου (έτσι άραγε τιμάται το νεκρό αδικοχαμένο παιδί;)
Στη συνέχεια ακολούθησαν καταλήψεις πανεπιστημίων από «αντιεξουσιαστές», όχι απαραίτητα φοιτητές, με αποτέλεσμα κάθε νύχτα να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Καταλήψεις είχαμε σε σχολεία και σε άλλα δημόσια κτίρια όπως στη ΓΣΕΕ. Στις αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και φέιγ βολάν με την υπογραφή των δήθεν αντιεξουσιαστών, καθυβρίζονται οι καταστηματάρχες ως κλέφτες και ως υπεύθυνοι για την ακρίβεια. Όσοι πολίτες αντιδρούν στα έκτροπά τους χαρακτηρίζονται ως φασίστες και συμβιβασμένοι με το σύστημα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βγαίνουν στη δημοσιότητα δημοσκοπήσεις που βγάζουν νέα κυβέρνηση. Είναι άραγε τυχαίο αυτό ή μήπως κάποιες πολύ σκοτεινές εξουσίες απεργάζονται την κατατρομοκράτησή μας και την ολοσχερή διάλυση της ήδη κουτσής δημοκρατίας μας, με όλα αυτά τα χαώδη συμβάντα, για να μην αντιδρούμε σε ό,τι μάς καταπιέζει, έχοντας ως συνεργούς όλους αυτούς τους «αντιεξουσιαστές»; Σχετικά με όλα τα προαναφερθέντα ερωτηματικά και γεγονότα υπήρξαν κάποιες αναφορές από μερίδα του τύπου όπως το Παρόν, Αυριανή, Ελεύθερος αλλά και καταγγελίες από την αρχηγό του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και από τον πρώην αρχηγό του ΚΚΕ εσωτερικού και νυν ΣΥΡΙΖΑ Λ. Κύρκο και από blogers στο διαδίκτυο. Ο ζητών ευρίσκει.



ΥΓ. Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας; Μήπως πρέπει τούτη την ώρα να γίνει μια παναθηναϊκή- παναττική συγκέντρωση πολιτών καταδίκης της δολοφονίας του δεκαεξάχρονου Αλέξη αλλά και όλων αυτών που θέλουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και τη δημοκρατία και να σπείρουν τον όλεθρο, τον τρόμο και την καταστροφή με πρόσχημα τη δολοφονία του παιδιού.

Το παραπάνω κείμενο εκφράζει ομάδα Αθηναίων πολιτών που έχει αηδιάσει με την πολιτικοκοινωνική ζωή της Ελλάδας και τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αυτές τις ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου